Zaterdag genoten van de Cube bikeXperience by iCycle. De Cube bikeXperience is een MTB Clinic gegeven door de heren van iCycle.nu samen met een courtesy act van Bike2Build. Enorm leerzaam, erg gelachen en heerlijk door de modder geworsteld op de MTB.

Ik ben er zelf, omdat ik op 5 kilometer afstand woon, ook op de fiets naar toe gegaan. Dit leverde me overigens meteen bijgaand promotie filmpje op.

httpv://www.youtube.com/watch?v=FWjs18-OUUw

De promotie video is voor Ride For The Roses sponsor tour in september. Check mijn promotie pagina en sponsor me!

 

Goeie chemie in de groep

Goeie chemie in de groep

De Cube bikeXperience MTB Clinic van iCycle was een basis MTB clinic en voor beginnende bikers een absolute aanrader. Er kwam techniek aanbod, maar ook onderhoud, belangrijke risico’s waar je op moet letten en vooral veel fun en modder. Die laatste is overigens seizoensgebonden 😉

Aangekomen in Outdoor Valley in Bergschenhoek liep het langzaam vol met enthousiaste fietsers. Na wat sociale en informatieve praat staken de heren van iCycle van wal. Wat ik heel leuk vond en je meteen een leuk groepsgevoel geeft was het voorstel rondje. Heb je meteen de hele groep maar ook de heren van iCycle en van bike2build op je netvlies gehad.

Viezer werd het niet

Viezer werd het niet

Na de introductie ronde de inleiding. Er werd behandeld welke zaken je altijd moet controleren aan je fiets voordat je weer op pad gaat. Verder kreeg je er handige best-practice tips over hoe je met je materiaal om gaat. En uiteraard ook even de tijd nemen om je eigen bike hierop te controleren … Alles wel? Dan gaan we van start.

Als eerste een aantal oefeningen gedaan om je fiets in gewone maar ook nood situaties onder controle te houden. En gaande weg verplaatsten de oefeningen zich naar ruiger terrein. En voor je het weet ben je ’totally in control’ je bike op een blubberige downslope van drops af en door bochten heen aan het manouvereren. De juice die hier bij in je los komt laat zicht niet in woorden uitenzetten. Dat moet je zelf gaan doen!

Zoals hiernaast te zien is was het resultaat er wel naar.

En onthoudt: Alleen door het te doen leer je of het leuk is.

Nogmaals dank voor een fantastische zaterdag guys!  … En tot april in de Ardennen 😉