Wijsheid en humor

Ik ben even vergeten hoe die Alzheimer greep ook alweer ging, voor als er iemand stikt …

Deze pagina is gevuld met spreuken die waardevol zijn of waar ik me suf om gelachen heb. Alles heb ik verzonnen, gehoord of ergens gelezen. Ik heb geen idee waar ik dit anders laat en op deze manier heeft iedereen er wat aan.

 

Wijsheden

 • Publiceer niet alleen mooie wijze uitspraken, pas ze ook zelf toe! – GerardJP
 • Als we niet van onszelf houden, hebben we geen klote om weg te geven – Hans H
 • De deur van het geluk gaat naar binnen open
 • Levenskunst: vlucht of toevlucht – GerardJP
 • Ik ben. Gelukkig! – GerardJP
 • Het pad is onvermijdelijk – GerardJP
 • Kracht zit in eenvoud – Hen R
 • Zorg dat je leven een feestje blijft – AW

 

Humor

 • Lau Tzu’s laatste woorden: “Vergeet het maar!”
 • Ik ben even vergeten hoe die Alzheimer greep ook alweer ging, voor als er iemand stikt – Rachel O
 • Liefde is: Niet je kont afdrogen met de handdoek van je partner – R&G
 • Wat hebben mensen nou tegen ambtenaren … ze doen toch niks – Jan J
 • Waarom hebben vrouwen cellulitis en mannen niet? Mannen houden daar niet van – Erik P
 • Wat is de verleden tijd van ‘echtgenote’? ‘echt-genieten’!
 • Ik heb het hart van een kind. Het staat in een jampotje op mijn bureau
 • Ik ben aan mijn pannekoek geopereerd door Dr. Oetker – Richard I
 • Blaffende mega’s byten niet – JJ
 • Dit is geen T-shirt – GerardJP
 • Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen – BA
 • Goeiendagschotel
 • Vat geen cowboy
 • Ik vind er geen Miterand – Wendy T
 • Tot Sinas
 • Ik ben hard aan kakketoe – Wendy T
 • Dans niet in de regen Ton
 • Is je ego groot genoeg om over je onzekerheid heen te pissen?
 • Wees niet bangkok – KG
 • Als je op je kont blijft zitten vliegen de gebraden kippen je muil ook niet in – Bert Visscher
 • Koffie, twee cake – dikke lul, drie bier – Cees P
 • Rookworst zonder R is ook worst – Jan J

 Anek … dingen

Net te groot als enkele spreuk, dus hier …

 

Vroeger …

toen de batavieren nog met z’n vijven waren,

toen de mannen van staal en de boten van hout waren,

toen de vissen nog over straat liepen,

toen je poep nog met een lange oe schreef,

toen de ijsberen nog met bontjassen liepen.

 

In een luchtballon

Een man vliegt in een luchtballon boven het land en beseft dat hij verdwaald is. Hij ziet beneden een man lopen en daalt tot hij binnen gehoorafstand is… “Neem me niet kwalijk,”roept hij, “Kunt u mij misschien helpen? Ik heb mijn vriend beloofd hem een half uur geleden ergens te ontmoeten, maar ik weet niet waar ik ben?”

De man beneden antwoordt: “Ja. U bent in een luchtballon en zweeft ongeveer 10 meter boven de grond. U bevindt zich tussen de 40 en 42 graden noorderbreedte en tussen de 58 en 60 graden westerlengte.”

“U bent zeker een Systeem Beheerder.” Zegt de man in de luchtballon.  “Inderdaad” zegt de ander, “maar hoe weet u dat?” “Nou”, zegt de man in de ballon: “alles wat u zegt is technisch gesproken juist, maar ik heb helemaal niets aan die informatie. En al met al ben ik nog steeds verdwaald.”

De man op de grond zegt: “U bent zeker manager?” “Dat klopt”, zegt de man in de ballon: “maar hoe weet u dat?” “Eenvoudig. U heeft geen idee waar u bent. U weet al helemaal niet waar u naartoe gaat. U heeft iets beloofd terwijl u geen idee heeft hoe u die belofte moet waarmaken, en u verwacht dat ik uw probleem oplos. U verkeert nog steeds in dezelfde positie als voor wij elkaar ontmoetten, maar op een of andere manier is het nu ineens mijn schuld”

 

Reis en bestemming

Je bent onderweg, ergens naar toe in de drukke stad. Je ziet alle mensen druk met hun ding. Alles waait voorbij als herfst bladeren op de wind. Ik ben wel onderweg maar eigenlijk ben ik er al. Ik zie de klaarheid van dingen. Hier is waar ik hoor te zijn. – GJP –

 

Originele 1e post op deze site

Het leven lijkt soms erg ingewikkeld

en omdat we bloot staan aan veel externe invloeden

is het niet altijd makkelijk om bij onszelf te blijven.

Als we al weten wie we zijn en waar dat is.

Een nieuwe dag, een nieuwe poging.

Allen op weg naar ons zelf.

– GJP –