Een homage aan mijn vader. Het onderstaande is dan ook geschreven door hem.

Originele titel: Prenten, bij de politie beter bekend als een bekeuringen

Woon tegenwoordig in Bergen op Zoom. Het verschil tussen politie hier en in de regio Rotterdam. Binnen een tijdsbestek van enkele weken heb ik het volgende meegemaakt. Stoppen voor een algemene kontrole. Geen papieren bij me. Aleen een vermanend vingertje van de politie, met de mededeling: “Volgende keer wel je papieren bij je hebben.” Word kort daarna op de A259 aangehouden. De radarmeter die ik mocht bekijken toonde een snelheid van 62 km/u. “Mijnheer wilt U hier de volgende keer uw snelheidsmeter beter in de gaten houden?” Verder geen actie.
Weer kort daarna stond mijn wagen geparkeerd, netjes een parkeerbonnetje gekocht, alleen bij het dichtklappen van het portier waaide dat ding kennelijk weg, want bij terugkomst zat er een bekeuring achter de ruitenwisser. Ik dacht nog even aan een soort reclame, daar ik nog niet wist hoe de bekeuringen in Bergen op Zoom er uit zien. Maar mijn vrouw, een echte Krab wist het gelijk. Met de bekeuring en het parkeerbonnetje de parkeerwachter, die nog in de buurt was opgezocht. en de bekeuring wer ingetrokken. Wel kreeg ik de mededeling om in het vervolg het parkeerbonnetje met een ordinaire wasknijper op het dashboard te leggen, zodat dat niet weg kan waaien.

Tenslotte werd ik op maandagmorgen (na de dweilavond van de vastenavond) uit mijn bed gebeld. Politie voor de deur. “Bent U de eigenaar van een Peugeot, kenteken 51-HB-DZ?”. Na het dweilen in Bergen heb ik mijn wagen in de stad achtergelaten en ben met een taxi naar huis gegaan. Helaas stond mijn wagen geparkeerd op een plaats, waar die dag de optocht voorbij zou komen. “Of U haalt hem weg, of wij slepen hem weg”. Uit ervaring weet ik dat dat een kostbare zaak is. Ook dit werd met gesloten portemonnaie afgehandeld.
Rijdt ik ca. 2 weken geleden op de Maasboulevard in Rotterdam58 km/uur en wordt geflitst.
Kosten 45 Euro.

Wilt U geloven dat ik me in Bergen op Zoom heel netjes ben gaan gedragen in het verkeer?

Gerard: Thanx Pa!!!