Enige tijd geleden gepost op LinkedIn. Bij wijze van kerstgedachte, als in “tijd van bezinning”, hierbij ook op het blog.


Het valt me op dat de status updates op linkedIn steeds vaker gebruikt worden voor berichtgeving als “ik ben vanavond tennissen”, of wat zakelijker “ik ben naar een seminar”. Je ziet dit heel veel op Twitter gebeuren maar LinkedIn heeft toch een wat zakelijker karakter.

Nog even over voornoemd seminar; Het lijkt me zinvol om, naast waar je geweest bent, bijvoorbeeld een resumeetje te plaatsen over wat je gehoord/gezien hebt. Zo hebben anderen er ook wat aan naast de mededeling dat je geweest bent 😉

Voorts bezigt me over voornoemde categorie Twitter posts overigens de vraag waarom iemand neer zet “Ik ben naar tennissen geweest”. Er zijn in dit land duizenden mensen die tennissen op een avond dus zo spannend is dat niet. En als mensen van achter hun scherm bij houden wat vrienden doen is dat toch wel een sociale verarming te noemen. Face-2-face gesprekken zijn toch immers veel levendiger, mooier en intrigerende. Om nog maar niet te spreken van gezonder en behulpzaam bij het mentaal afwikkelen van dagelijkse bezigheden.

Dit ruikt naar psychologie, maar dan zou je denken dat mensen het posten omdat ze door het drukke leven zichzelf geen tijd gunnen om na te denken of (bijvoorbeeld met partner) te praten over wat hun beweegt. Wat ik hier probeer aan te geven is het verschil tussen aan iemand iets vertellen omdat de andere persoon dit horen wil versus aan iemand iets vertellen omdat je het zelf kwijt moet. De richting van de boodschap is dezelfde kant uit alleen ligt de initiatie ervan aan de andere zijde.

En nu maar hopen dat e.e.a. wat bewustwording teweeg brengt 🙂

Ik ben overigens voor twitter nog op zoek naar een manier om bepaalde berichten op trefwoord (denk aan gowalla.com) te onderdrukken. Dus a la google’s zoeken: “+woord1 -woord2”. Met “-” sluit je dan posts uit. En dan als ‘raw input’ gewoon de twitteraars die je ‘followed’. Als iemand daar een oplossing voor heeft dan hoor ik die graag.

Gezonde groet!

GrtzG